Op 30 oktober lanceerde Booster Group de Rotterdamse tech-startup Sailboard. Hieronder lees je het uitgestuurde persbericht.

Rotterdam, 30 oktober 2019 - Rotterdam is een tech-startup rijker: Vandaag lanceerde Sailboard tijdens het Open Source Summit Europe 2019, hét open consultancybureau volledig gericht op het werken aan open ecosystemen, waaronder het bouwen van open organisaties, open leiderschap, en optimaler gebruik van open source software, licenties en standaarden

Sailboard is in 2019 ontwikkeld door de aspecten van open organisaties te combineren met innovatieve diensten voor het beter gebruik van open source software. Sailboard is in korte tijd volledig in "stealth mode" opgebouwd en zet nu heel snel koers richting open ecosystemen: Sailboard gelooft in open organisaties, open source licenties, software en standaarden. Het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) alsmede het grootbedrijf, maar ook startende open source projecten, hebben deze stimulans nodig om in te zien wat Sailboard al enige tijd verkondigt: "The future is open".

"In relatief korte tijd hebben we de startup Sailboard gebouwd. Onder de werktitel SourceOpen hebben we het afgelopen jaar ervaren welke hulp het bedrijfsleven en de overheid nodig heeft bij het gebruik van open source software, licenties en standaarden. Maar wat is een beter moment dan hier in Lyon, tijdens het Open Source Summit Europe, onze diensten voor de Nederlandse markt te lanceren?" zegt Geert Booster, Founding Partner van Sailboard. De diensten van Sailboard zijn breder in te zetten dan alleen in Nederland. Booster: "Wij zien dat Europese organisaties op het gebied van open organisaties en open source software niet enorm achterlopen, maar dat er met name veel kennis aanwezig is bij de vele tech-bedrijven rond Silicon Valley." Het verspreiden van kennis binnen Europa op het gebied van open leiderschap, open source programma's en het organisaties helpen groeien naar open organisaties zijn dan ook de speerpunten van Sailboard.

Een van de door Sailboard recentelijk opgeleverde producten is een Nederlandse vertaling van de "Open Organisatie Definitie". Deze definitie is in 2016 ontwikkeld door de Open Organization Ambassadors, naar aanleiding van het boek "The Open Organization: Igniting Passion and Performance" van Jim Whitehurst, de CEO van Red Hat. Booster: "Wij geloven in de open cultuur welke een cruciaal onderdeel is van het DNA bij bedrijven zoals Red Hat. De Nederlandse vertaling van de Open Organisatie Definitie is dan ook een hele mooie start om kennis over deze open cultuur te delen met Nederlandse bedrijven."

Website: https://sailboard.io
Persvoorlichting:

In maart 2017 is de nieuwe website van Booster IT Consultancy, gevestigd in de regio Rotterdam-Rijnmond, gelanceerd.
In 2011 startten wij met diverse diensten, waaronder een groot aantal open source diensten. In 2016 zijn deze diensten ondergebracht Source Open. Binnenkort zal de website voor Source Open volgen.
Booster IT Consultancy zal echter niet stilzitten: onze dienstverlening in Business Development, Business Integration, Consultancy en Management breiden wij de komende tijd steeds meer uit.

G.L. Booster, eigenaar van Booster IT Consultancy, is erg enthousiast over de nieuwe website. “Met de nieuwe website kunnen we (potentiële) klanten op een betere manier bereiken en informeren omtrent onze diensten.”

De website is volledig gebaseerd op open source software en gerealiseerd door Lucians v.o.f. te Rotterdam.

G.L. Booster: “Ondanks dat Booster IT Consultancy veelvuldige technische kennis heeft van open source CMS systemen, hebben wij vanaf het begin van dit realisatieproject Lucians betrokken om een zowel grafisch als technisch passende website te creëren.”

Contactgegevens

Bezoekadres (op afspraak)
Booster IT Consultancy
Gevestigd in Dutch Innovation Factory
Bleiswijkseweg 37
2712 PB Zoetermeer
   +31 (0)10 - 3007 827