De toekomst van Open Source survey 2015

De toekomst van Open Source survey 2015

Het bedrijf North Bridge heeft halverwege mei de publicatie van de jaarlijkse toekomst van Open Source survey gepubliceerd.

Paul Santinelli van North Bridge onderzocht door middel van een survey via 1300 respondenten het huidige gebruik van Open Source binnen organisaties en het toekomstbeeld voor de komende jaren.
Uit de publicatie kwamen onder andere de volgende cijfers:

- 78% van de respondenten zegt dat hun organisatie voor een deel of geheel hun activiteiten baseren op open source software en 66 procent van de respondenten gaf aan dat hun organisatie software maakt voor klanten gebaseerd op open source.
Deze statistiek is bijna verdubbeld sinds 2010, toen 42 procent van de respondenten in het onderzoek aangaven dat ze open source gebruikten bij het uitvoeren van werkzaamheden binnen hun organisatie of hun IT-omgeving.

- 93% van de respondenten geeft aan dat binnen hun organisatie het gebruik van open source is toegenomen, of in ieder geval gelijk is gebleven in het afgelopen jaar.

- Van de 64% van de organisaties die momenteel deelnemen aan open source projecten - een stijging van 50 procent sinds 2014, verwacht maar liefst 88 procent hun bijdragen aan open source projecten in de komende 2 tot 3 jaar te verhogen.

De volledige publicatie is in te zien via deze link. Meer weten over de toekomst van open source binnen uw organisatie? Neem gerust contact met ons op!

Verhuizing Booster IT Consultancy

Verhuizing Booster IT Consultancy

Geachte relatie,
 
Door middel van dit nieuwsbericht willen wij u laten weten dat het kantoor van Booster IT Consultancy per 31 maart aanstaande zal verhuizen naar Hoofdweg 66, 3067 GH Rotterdam.
Vanaf dat moment kunt u ons, op afspraak, bezoeken op onze nieuwe locatie, vlak naast afrit 27 (Rotterdam Pr-Alexander) van de snelweg A16.

Indien u gebruikt maakt van ons oude adres te Capelle aan den IJssel vragen wij u eventuele post vanaf 31 maart te versturen aan ons nieuwe adres. Ons huidige postadres kunt u hiervoor natuurlijk ook blijven gebruiken, deze wijzigt niet. Ook onze telefoonnummers wijzigen niet.

Tot ziens op onze nieuwe kantoorlocatie!

 

Open Source Business Development

Open Source Business Development

Momenteel werken wij hard aan de ontwikkeling van onze Open Source Business Development (OSBD) diensten.
Binnen deze diensten worden open source projecten bij het ontwikkelen en opzetten van een professionele organisatie ondersteund, waarbij zaken aan bod komen zoals bij het analyseren en inrichten van bedrijfskritische processen, het ondersteunen in het opzetten van het juiste verkoopmodel voor het prooduct, het onderzoeken en benaderen van de (potentiële) markt voor het product, enzovoorts.

Nu al meer weten omtrent onze diensten op het gebied van Business Development? Neem gerust contact met ons op!

 

 

Kleinere en goedkopere Raspberry Pi beschikbaar

Kleinere en goedkopere Raspberry Pi beschikbaar

The Raspberry Pi Foundation heeft bekend gemaakt dat vanaf heden een nieuw A+-model, welke kleiner (creditcard formaat) en goedkoper is, kan worden geleverd. Deze met ARM processor geleverde mini computer, welke een volwaardig open source besturingssysteem kan draaien (bijvoorbeeld Debian, FreeBSD) is uitermate geschikt voor het gebruik als thinclient desktop, programmeeromgeving en/of mailserver. Diverse hobby projecten gebruiken Raspberry Pi's vanwege het formaat en de unieke prijs ook als kattenvoeder, gitaarstemmer, garagedeuropener, enzovoorts.

Booster IT Consultancy levert al enige tijd oplossingen voor het inzetten van Raspberry Pi computers als thinclient desktop. Wilt u meer weten hoe u deze unieke creditcard formaat computers tegen gering budget kunt inzetten binnen uw organisatie? Neem dan contact op via onze contactpagina.

 

Contact

Booster IT Consultancy